Kategórie
 
 
 
 
 

Test: Petzl Nao 2

24. jún 2015
Test: Petzl Nao 2

Čelovku Petrz Nao určite netreba nikomu predstavovať. Tento obľúbený model u horolezcov či bežcov má teraz aj svojho nástupcu, Petzl Nao 2. Prečo ju portál behame.sk nazval inteligentou? To sa dočítate v nasledujúcom článku.

Francúzska značka Petzl je v outdoorovom svete dobre známa. Je synonymom maximálnej profesionality a ctižiadostivosti. 

Príbeh čelovky NAO je toho jasným dôkazom. Od minulého roka si ju obľúbil nejeden bežec. Teraz sa tento model dočkal vylepšenia. Hovoríte si, čo na ňom šlo ešte vylepšiť?

Výhody Petzl NAO 2

Svetelnosť, inak povedané aj počet lumenov u Petzl NAO 2, narástol z 355 až na 575. Pri pohybe v tme táto hodnota odbúrava akékoľvek limity.

1.    Číta myšlienky

Čelovka Petzl NAO 2 perfektne reaguje na okolité svetelné podmienky a povrch, kam sa dívate. Podľa nich mení intenzitu a reguluje si aj rozptyl svetla. Tak, aby ste videli všetko za každých okolností.
Pri zaväzovaní šnúrok sa svetlo z čelovky rozptýli a jeho intenzita klesne na nižšiu úroveň. Postavíte sa a pozriete do diaľky, svetelný kužeľ sa zúži a zmení intenzitu, aby ste čo najpohodlnejšie a najrýchlejšie pokračovali ďalej.

2.    Zdieľa nastavenia

Spomínané osvetlenie je dostupné v režime REACTIVE LIGHTING. Vďaka nemu sa môžete pohybovať s voľnými rukami. Nemusíte nič prestavovať, Petzl NAO 2 sa o to postará.
Režim CONSTATNT LIGHTING umožní regulovať intenzitu svetla čelovky vďaka softvéru OS od Petzl-u. Čelovka si vďaka nemu zapamätá až štyri rôzne programy, z nich každý v 5 rôznych intenzitách osvetlenia. 
Tieto proramy sú dostupné v oboch režimoch – Reactive Lighting aj Constant Lighting. Profily môžete zdieľať s kamarátmi.

3.    Núdzový režim

OS by Petzl ponúka jednoduché zistenie aktuálnej kapacity Li-Ion akumulátora s výdržou až 12 hodín. Testujúci  ocenili skvelú životnosť, výbornú účinnosť pri nízkych teplotách a pohodlné dobíjanie pomocou USB.

Keďže v Petzl-i mysleli naozaj na všetko, akumulátor môžete v prípade núdze vybrať a nahradiť dvoma AAA batériami.

Samozrejmosťou je špeciálny pásik Zephyr, vďaka ktorému čelovka dokonale drží na hlave a poskytuje maximálny komfort a pohodlie.

Pre bežca je Petzl NAO 2 ideálna voľba, keďže pri svietivosti 575 lumenov garantuje dokonalý prehľad o trase bez ohľadu na to, akou rýchlosťou sa vyberiete a v akých zlých svetelných podmienkach bežíte. Najmä pre ultratrailových a nočných bežcov je Petzl NAO 2 to najlepšie, čo aktuálny trh ponúka.

 

Tím Sportrysy.sk

Zdroj: behame.sk

 

Pridať komentár:

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia