Kategórie
 
 
 
 
 

Špičkové skialpové novinky od Fischeru

24. november 2014
Špičkové skialpové novinky od Fischeru

Fischer, rakúska lyžiarska „klasika“, oslavuje v tomto roku 90. výročie vzniku. Ako to začalo, v čom je Fischer priekopník? Aké skialpové novinky prináša Fischer na túto sezónu?

História značky Fischer

Fischer, rakúska lyžiarska „klasika“, oslavuje v tomto roku 90. Výročie vzniku. V roku 1924 začal vyučený kolár Josef Fischer s výrobou lyží v malej kôlni v meste ried na rieke Inn.

V roku 1958 jeho podnik zdedil Jozef Jr. a dcéra Selma. Začali plniť svoj sen o modernej fabrike a hľadaní nových materiálov a technológií pri výrobe lyží. Na začiatku sedemdesiatych rokov je fabrika v Riede najväčšou svojho druhu na svete. Začína s produkciou bežeckých lyží Fischer a tenisových rakiet.

Revolúcia v lyžovaní

Neustály výskum nových materiálov pre výrobu lyží u Fischera priniesol revolučné zmeny v ich konštrukcií a skúsenosti s vláknovými kompozitmi doviedli Fischer medzi dodávateľov leteckého priemyslu. V novom tisícročí začala firma Fischer aj s produkciou lyžiarskych palíc, viazaní a topánok. A samozrejme s plným nasadením a unikátnymi riešeniami. Napríklad systém Somatec – mierne V postavenie chodidiel v lyžiarke a Vacuum Fit – tvarovanie celého plastového skeletu sú unikátne.

Olympijské úspechy

Kvalita a inovácie priniesli aj množstvá úspechov športovcov, ktorí desiatky rokov výrobky Fischer používali. Len na posledných Olympijských hrách získali bežky Fischer 103 medailí zo 159 možných.

Od zjazdu po skialp

Fischer je od sedemdesiatych rokov aj popredný výrobca lyží pre skitouring – skialpinizmus. Už vtedy uviedol na trh prvé terénne lyže neobvyklých šírok a tvarov.

Fischer Soma Transalp Vacuum TS 2014/15

V tejto sezóne sú top hitom prvé celotvarovateľné skialpové lyžiarky Soma Transalp, ktoré využívajú patenty používané Fischerom v zjazdových topánkach – Somatec a Vacuum Fit.

U Fischera sme presvedčení, že vďaka celotvaroveteľnému skeletu Vacu-plast, výbornej hmotnosti 1550 g (26,5), celotvarovateľnej vnútornej papuči prinášame riešenia pre problémové chodidlá a tých, ktorí vyžadujú nekompromisné prispôsobenie výstroja a maximálne pohodlie pri dlhých skialpinistických túrach.

Fischer Transalp 80 2014/15

Vďaka špičkovým technológiám – extrémne ľahkému jadru z Pavlownie, Air Tec Ti vystuženiu jadra títánom, carbonovému spevneniu stringers, použitiu Tour Rocker a Aeroshape tvarovaniu sa podarilo postaviť mimoriadne ľahkú, 950 g (163 cm), vyváženú a torzne tuhú lyžu Fischer Transalp 80 mm. Je to zhmotnenie sna o lyži vysoko výkonnej v zjazdoch a ľahkej pre transalpský prechod. Originálny stúpací pás je špeciálne impregnovaný pre lepší sklz a vodeodolnosť.

Fischer Alpattack 2014/15

Extrémne ľahký model Fischer Alpattack je iba 650 g (161 cm) „ťažká“ lyža mimoriadneho designu a vlastností, vyrobená so všetkými technologickými vymoženosťami Fischer.

Veríme, že Vás revolúcie tejto špičkovej značky nadchli tak, ako nás v Sportrysy.sk a že si pozriete aj ďalšie novinky z dielne Fischer. V našom eshope je tu pre Vás skialpová kolekcia Fischer, lyžiarska kolekcia Fischer aj bežecká kolekcia Fischer.

 

Tím Sportrysy.sk

 

Pridať komentár:

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia