Kategórie
 
 
 
 
 

Spartan Race Donovaly očami Extreme Obstacle Runners

24. júl 2015
Spartan Race Donovaly očami Extreme Obstacle Runners

Ako sa darilo tímu na prvých tohtoročných pretekoch  Reebok Spartan Race v kategórii Super? Čo ich potrápilo najviac?

Prvý tohtoročný “Super“ v centrálnej EU preveril sily a odhodlanie každého z tímu. Trať na Donovaloch bola podobná ako na minuloročnom “Beaste“ (samozrejme kratšia – 14,55 km, prevýšenie 916 m a 26 prekážok), avšak počasie diametrálne odlišné. 

Tentoraz všetkých už od rána trápilo sucho a veľké horúčavy. Keďže väčšina členov tímu sú ľadové odchovy, dali im  extrémne teploty poriadne zabrať. Niektorých dokonca úplne vyplo, čo ich stálo popredné miesta na aké sme zvyknutí. Ale pekne po poriadku...

Začiatok trate bol pomerne bez prekážok, ak nerátame beh cez pneumatiky a „Zvolenčák“. Prekvapením bol „Sandbag“ úplne na konci trate, keď si všetci s vidinou cieľa mysleli, že už ich nič nemôže zaskočiť.

Ako to na pretekoch býva zvykom, vedenia sa od začiatku chopil Peter Žiška, ktorý trať odbehol v neuveriteľnom čase 01:35:39, a to aj napriek 30 trestným Burpees, ktoré si naňho „počkali“ po páde z lezeckej steny. Tá mala totiž nové, užšie úchyty ako tie, na ktoré boli všetci zvyknutí z predchádzajúcich pretekov.

Ostatní členovia tímu dobehli ďaleko za ním: Tomáš Satinský (01:40:26) a Ádám Tóth (01:44:29). Za nimi dobehol Michal Rajniak, neskôr Martin Zapalač, Juraj Teplica, Patrik Milata a ďalší členovia tímu. 

Terka Janečková obsadila štandardné prvé miesto v kategórii Elite Women s časom 02:03:09, Katka Makúchová, ktorá sa potrápila s angličákmi, skončila na 4. mieste.

Ďalšie preteky členov tímu čakajú 01. 08. v poľskej Krynici.

 

Tím Sportrysy.sk

 

Pridať komentár:

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia