Kategórie
 
 
 
 
 

Šnurovací systém Boa®

12. máj 2017
Šnurovací systém Boa®

Poznáte šnurovací systém BOA® ? Ak nie v tomto článku Vám bližšie predstavíme tento produkt, ktorý sa v posledných rokoch stal veľmi populárnym u širokej škály produktov. 

Systém BOA vyvinul Gary Hammerslag, ktorý sa na začiatku pohrával s myšlienkou, nahradenia tradičného šnurovania na snowboardových topánkach niečím pohodlnejším a efektívnejším. V roku 2001 bol systém BOA prvý krát použitý na snowboardových topánkach značiek  K2 a Vans.

Následne v roku 2011 Boa Technology zmenila názov  svojho patentovaného systému z "Boa Lacing System" na  "Boa Closure System®". Zmena bola nevyhnutná hlavne z dôvodu možnosti zavedenia Boa aj na produkty nesúvisiace priamo s obuvou, ako sú prilby, rukavice, medicínske ortézy a iné. Odvtedy sa systém ujal nielen v rozličných odvetviach športu ako je snowboarding, cyklistika, golf, ľahká atletika, skialpinizmus, turistika ale aj medzi pracovnými a medicínskymi pomôckami. Používa sa dokonca aj na špeciálnych topánkach chrániacich kopytá dostihových koní.

Boa Closure System® ocenia rovnako dospelí ako aj deti, pre ktoré bude obutie kolieskových korčúľ alebo pritiahnutie prilby maličkosťou. Okrem pohodlného a rýchleho utiahnutia ponúka BOA® systém ďalšie prednosti - na rozdiel od šnúrok sa nepovolí a sťahuje topánku vždy rovnomerne. 

Patentovaný Boa System pozostáva z 3 integrovaných častí: otočného gombíka, oceľového alebo nylonového lanka a plastových vodiacich očiek vyznačujúcich sa nízkym trením.  
Na boa gombíky a šnúrky je poskytovaná doživotná garancia. 

Funkciu Boa systému si môžete vyskúšať priamo na predajni u dámskeho fitness modelu: K2 Alexis Boa W 2015 alebo u pánskeho X-training modelu: K2 VO2 Boa® M 2017. Boa Closure System je garanciou pohodlia a efektivity.

Tím Športrysy

 

Pridať komentár:

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia