Kategórie
 
 
 
 
 

Re-Kånken, štýlový batoh z recyklovaných pet flašiek

13. október 2016
Re-Kånken, štýlový batoh z recyklovaných pet flašiek

Batoh Fjällräven Kånken nie je na trhu žiadnou novinkou. Práve naopak, svojím originálnym designom si po celom svete získava priaznivcov už desaťročia. Tentokrát sa koncept batohu Kånken dočkal prevratnej zmeny. Nie v designe, ten je naďalej typický „kånkenovský“. Ale v materiáli, z ktorého sa vyrába.

Už pôvodný batoh Kånken mal relatívne nízky dopad na životné prostredie v porovnaní s inými ruksakmi na trhu. Vychádza to zo samotnej politiky značky Fjällräven, ale taktiež z jednoduchej konštrukcie batohu - do samotnej výroby vstupuje len minimum materiálov. 

Fjällräven to ale nestačilo. Rozhodli sa zájsť ešte ďalej. Cieľ bol jasný: vymyslieť koncept batohu, ktorý bude mať čo najmenší dopad na životné prostredie pri zachovaní maximálnej životnosti, odolnosti a ostatných funkčných vlastnosti. A tak vznikol Re-Kånken.

11 PET fliaš a dosť

Zatiaľ čo pôvodný Kånken bol vyrobený z niekoľkých druhov materiálov, Re-Kånken je komplet z jedného materiálu – z recyklovaného polyesteru. Presnejšie z 11 PET fľašiek! Takto vyrobený materiál pôsobí na prvý pohľad trochu „plasticky“, no následným brúsením a povrchovými úpravami Fjällräven prišiel s „látkou“ takmer nerozoznateľnou od pôvodného materiálu. 

Menej chemikálií, vody aj energie

Okrem materiálu Fjällräven optimalizoval aj samotný výrobný proces. Špeciálna technológia SpinDye® umožňuje výrobu za pomoci oveľa nižšieho množstva chemikálií, vody a energie. Navyše, vedľajším príjemným efektom je vlastnosť batohu, ktorú ocení každý jeho vlastník – farba batohu vydrží oveľa dlhšie, pretože slniečko nemá taký vplyv na jej „vyťahovanie“.

Dokonalý design na prvý pohľad

Batohy Re-Kånken ponúkame v 4 farbách. Všetky máme skladom a odosielame obratom. Stačí len objednať a do 2 dní môže Re-Kånken zdobiť aj váš chrbát :-)
Kúpiť batoh.
 

 

Pridať komentár:

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia