Kategórie
 
 
 
 
 

Popis prekážok Reebok Spartan Race

13. apríl 2014

Ak neviete, na čo sa máte pripraviť na prekeku Reebok Spartan Race, prinášame Vám zoznam najdôležitejších prekážok. Ak máte v pláne sa niektorým vyhnúť, pozrite si, ako má vyzerať správny angličák - trestný cvik.

Prekážky v preteku Reebok Spartan Race sa delia na povinné a nepovinné. Medzi povinné prekážky patrí napríklad nosenie pneumatiky, vriec s pieskom, drevených klátov alebo iných bremien. Ďalej tu patrí ťahanie betónového, kovového závažia po zemi, plazenie sa pod ostnatým drôtom, rúčkovanie, lezenie, prechod cez vodné jamy, blato či oheň.

Popis základných prekážok

Základné prekážky tvoria:

  • Lezecká stena –   pretekár má jeden pokus, nesmie se dotknúť nohou zeme a chytiť sa rukou horného okraja prekážky.   alebo držiaka zvončeka.
  • Gladiátorska aréna – pretekár nesmie útočiť na gladiátora, nastavovať v behu nohy, kolená alebo lakte. Pretekár sa snaží vyhnúť gladitorom. Nesmie chytať gladiátorvu palicu, alebo jeho štít, či  dokonca o ne bojovať.  Nedodržanie môže viesť k diskvalifikácii pretekára. Gladiátor by nemal udierať pálkou do hlavy a chodidel.
  • Ručkovanie –  Pretekár ma jeden pokus, nesmie si pomáhať nohami a nesmie prijímať pomoc od druhých
  • Plazenie pod ostnatým drátom.  Pretekár sa nesmie dotknúť žiadnou časťou tela krajných podporných stľpikov, nesmie medzi ostnatými drátmi dvihať trup dohora nad úroveň drôtov.
  • Šikmá stena –  pretekár sa nesmie dotýkať žiadnou časťou svojho tela tyčky vlajky na okraji prekážky, môže však využívať pomoc ostatných pretekárov.
  • Vysoká Stena –  pretekár sa nesmie dotýkať žiadnou časťou svojho tela tyčky vlajky na okraji prekážky, môže využívať pomoc ostatných pretekárov, muži nesmú používať pomocné stupne určené pre ženy.
  • Závažie na kladke –  Pretekár dvíha závažie po úroveň kladky a potom ho pomaly spúšťa dole, bez toho, aby ho voľne upustil. Nedodržanie má za následok penalizaciu v podobe trestných cvikov.
  • Nosenie vriec, alebo iných predmetov –  Pretekár nesmie položiť vrece na zem, po celú trasu ho musi držať  rukami, na pleciach, alebo na hlave.  Muži nesmú brať vrecia určené pre ženy.
  • Ťahanie predmetu –   Pretekár nesmie ťahaný predmet brať do rúk a niesť v rukách, predmet musí byť celý čas na zemi.  Muži nesmú brať závažie určené pre ženy.

Trestné angličáky

Ak sa chcete vyhnúť niektorému triku, musíte sa ho aspoň pokúsiť vykonať. Ak sa Vám to nepodarí, namiesto nich urobíte trestné cviky, takzvané angličáky, alebo aj burpees.

Za každú nezdolanú prekážku ich budete musieť urobiť aspoň 30, tak si ich dobre nacvičte. Je predsa rozdiel urobiť ich súvisle 5 a 30.

 

Prečítajte si tiež:

Preteky Reebok Spartan Race 2014 

Ak sa chcete o pretekoch Reebok Spartan Race dozvedieť viac, v nasledujúcom článku sa dozviete základné informácie o pretekoch, úrovne a obtiažnosti pretekov a rozpis pretekov na rok 2014 v strednej Európe.

Reebok Spartan Team Slovakia 

Oficiálny slovenský tím pretekov Reebok Spartan Race s názvom Reebok Spartan Team Slovakia je najúspešnejší tím v strednej Európe. My v Sportrysy.sk sme hrdí na našich bežcov. Pozrite si zloženie tímu v nasledujúcom článku.

Kolekcia Reebok Spartan Race v Sportrysy.sk

Pozrite si našu kompletnú ponuku oblečenia a obuvi navrhnutú špeciálne na prestížne preteky cez prekážky, Reebok Spartan Race. Celú kolekciu nájdete exkluzívne v predajniach Sportrysy a na eshope.

 

Tím Sportrysy.sk

 

Pridať komentár:

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia