Kategórie
 
 
 
 
 

Ortovox Shorts Vintage Cargo Test

11. máj 2016
Ortovox Shorts Vintage Cargo Test

O tom, ako dopadol test kraťasov Ortovox shorts vintage cargo a čo neuniklo bystrému oku našej kolegyne Jarky.

Ako býva  zvykom každý rok, aj tento rok ku nám určite zavíta leto. A my začneme postupne loviť v šatníkoch tričká a kraťasy. Mnohí z nás po tejto “inventúre“ prídu na to, že minuloročné letné oblečenie už nie je “trendy“. Alebo, že sme z neho počas zimy akosi “vyrástli“. A teda nezostáva nič iné, len zabehnúť do obchodu kúpiť nové. A hneď mám poruke na vlastnej koži overený tip od firmy ORTOVOX, z ktorého som našťastie cez zimu “nevyrástla“, a určite ho využijem aj v ďalších letných mesiacoch. Jedná sa o krátke nohavice Ortovox shorts vintage cargo.

Tieto nohavice sme začali predávať v sieti predajní Sportrysy už počas minuloročnej letnej sezóny. Ponúkame ich v dvoch farebných variáciách – modrej a oranžovej. Mňa, ako milovníka výrazných farebných kombinácií, okamžite zaujala oranžová verzia “štramácky podtrhnutá“ modrými zipsami a žltozeleným logom. Zvolila som si pánsky model kvôli strihu Athletic Fit. To znamená, že nemá znížený pás, čo mne absolútne vyhovuje z praktického i estetického hľadiska. Šírka nohavíc je taká akurát – nie sú veľmi “plantavé“, ale ani mocnejšie stehná v nich nie sú natlačené ako klobásky. Môžem smelo povedať, že voľbu pánskeho modelu okrem mňa zatiaľ urobili ďalšie 2 zákazníčky. Feedback z ich strany bol maximálne pozitívny. 

Ortovox Shorts Vintage Cargo Kraťasy disponujú šiestimim vreckami, ktoré sú dostatočne veľké, aby sa do nich vošlo hocičo, trebárs aj masívny outdoorový smartfón. Do stehenných vreciek sa dokonca vojde aj veľká skladacia mapa.

Inovatívny mix 55% strižnej vlny a 45% Cordury® ponúka odolné nohavice s komfortom prírodného vlákna. Hneď pri prvom oblečení nohavíc som vedela, že teploty nad 30°C v nich už nebudú utrpením. Sú tenké, vzdušné, a zvnútra je navyše šikovne zatkané 100% merino vlákno, ktoré má za následok absorpciu veľkého množstva vlhkosti bez nepríjemného “lepkavého“ pocitu. Dobrému odvetrávaniu pomáhajú aj strečové kliny v rozkroku. A pre extra náročných sú navyše po bokoch umiestnené ventilačné odzipsovacie otvory. 

Tvrdenie výrobcu o odolnosti voči oderu je naozaj pravdivé. Moje obavy zo vzniku žmolkov na zadnej časti nohavíc spôsobené nosením ruksaku boli úplne zbytočné – žiadne žmolky na nohaviciach nie sú. Vďaka “kúzelnej“ funkcii Ecorepel® nie je potrebné prať nohavice hneď pri tom najmenšom zašpinení. Blato stačí po vyschnutí pošúchať jemnou kefkou, a na iné zašpinenie postačí mokrá špongia.

Samozrejmosťou je antibakteriálna funkcia merino vlny. Dlhšie ako týždeň bez prania som ju radšej preventívne neskúšala. Aj napriek tomu, že nohavice by v pohode zniesli bez prania možno ešte ďalšie týždne. 

Pranie nohavíc bolo jednoduché. Vyprala som ich pri teplote 30°C. Použila som tekutý prací gél Atsko sport wash, ktorý obnovuje odpudivosť voči špine a vode, a máme ho v ponuke našich predajní i e-shopu. Samozrejme bez použitia aviváže. Po odstredení som nohavice jednoducho vyvesila na šnúru na balkón, a do rána boli úplne suché. A najviac ma potešilo, že som ich nemusela žehliť, keďže majú nekrčivú úpravu.

Kraťasy Ortovox Shorts vintage cargo sú ďalším dôkazom toho, že vlna je materiál, ktorý má skvelé termodynamické vlastnosti. Takže je využiteľný nielen v chladnom zimnom období, ale aj počas letných horúčav.

Jaroslava Filasová
Sportrysy team

 

Pridať komentár:

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia