Kategórie
 
 
 
 
 

Beh a merino

8. jún 2016
Beh a merino

Chcel by som sa podeliť o skúsenosti s použitím merino vlnených výrobkov pri bežeckom tréningu...

Merino spodné prádlo a merino špeciálny bežecký textil ponúka Sportrysy hlavne od značky Icebreaker. Musíme objektívne priznať, že výrobky z merinovlny nie sú lacné. Ich hlavné výnimočné vlastnosti, nezapáchajú pri dlhšom užívaní, výborná termoregulácia...., môžu byť pre bežecký tréning veľkým luxusom, veď po tréningu aj tak hodíme oblečenie do práčky. 

Merino a kompresia

V niektorých prípadoch sa mi mimoriadne osvedčili časti bežeckého oblečenia z vysokýmMerino kompresné podkolienky na behanie podielom merino vlny. Veľmi dobrý pocit pre mňa znamená „chodidlo v merine“. V chlade poskytuje spojenie merino vlny a gore-texovej membrány mimoriadne príjemné „vyregulovanie“ tepelného komfortu aj pri vyšších teplotách, a samozrejme pri nižšej gramáži materiálu, oceňujem okrem termoregulácie aj pocit prírodného materiálu a menšiu náchylnosť k tvorbe pľuzgierov. Veľmi zaujímavá je aj merino kompresná podkolienka, kde sú spojené prednosti merino vlny a pomerne vysokého kompresného efektu v oblasti chodila a lýtka. Táto icebreaker podkolienka mi výborne „fungovala“ pri behu v lete aj v zime, ale pri použití v skialp lyžiarke v závere sezóny „zaprotestovala“ na päte. Potrebné je použiť ski kompresnú verziu so zosilnením na kritických miestach a „nepokúšať šťastie“ .

Predĺžené boxerky z merina? Jednoznačne áno.

Výbornou vecičkou sú pre mňa merino predĺžené boxerky. Vrchná časť tela je veľmi individuálna

Boxerky z merinaa záleží na osobných preferenciách, ale v zimnom období je merino vlnená vrstva výborná ako 2. zatepľovacia vrstva, ktorá v spojení s 1. syntetickou vrstvou  zabezpečí termoreguláciu aj pri veľmi nízkych teplotách. Niektorí severskí producenti vyrábajú „dvojzložkové“ prádlo  už spojené, čo môj postreh asi potvrdzuje.

Veľa príjemných kilometrov bez zranenia.

Ing. Peter Lichý
Majiteľ Sportrysy

 

Pridať komentár:

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia