Kategórie
 
 
 
 
 

Spartan Race - Majstrovstvá sveta v Tahoe, Super a Best v Koutoch

Spartan Race - Majstrovstvá sveta v Tahoe, Super a Best v Koutoch
Ako sa podarilo zúročiť skúsenosti tejto sezóny na Majstrovstvách sveta v Tahoe a ako zvládli preteky v Koutoch po návrate z Ameriky?

Majstrovstvá sveta Spartan Race z pohľadu tímu Extreme Obstacle Runners: "Konečne prišiel čas na najdôležitejšie preteky sezóny Majstrovstvá sveta v Spartan race. 25. septembra začala výprava do ďalekej Kalifornie v zložení: Petra Žišku, Michala Rajniaka, Terezi Janečkovej, Dušana Zapalača a ich manažéra Juraja Paučka. 3.októbra to konečne vypuklo. Štart Elite men mal byť o 7.30, ale z organizačných dôvodov ho posunuli na 8.00 a tak isto boli posunuté i Elite women. Po štarte sa Michal a Peter držali čo najviac vpredu a kontrolovali situáciu. Dušan bol v prvej tretine a Terka ešte čakala na štart. Hneď 2. prekážka bola voda, ktorá chlapcov a určite i Terku poriadne schladila.  

Na najvyššom bode Squaw peak vo výške 2708 m.n.m bol Peter na priebežnom 10. mieste, Michal za ním na 15. a Dušan sa držal stále v 1/3 pretekárov. Terka, ktorej nesadla trať, kopce a predovšetkým nadmorská výška sa držala okolo 20. pozície. Najlepšie si však organizátori nechali na záver v podobe nosenia vedier a multi-monkey baru, čo potrápilo nejedného pretekára. Peter, ktorý sa držal na peknom 8. mieste zažil vtedy sklamanie, aké by nechcel zažiť asi žiadny športovec. Keď Petrovi rozhodca skontroloval vedro po naplnení hliny bolo všetko v poriadku, ale tým, že si vedro z hlinou pár krát pokladal na zem, aby si oddýchol si nevedomky hlinu utlačil a ďalší rozhodca mu to neuznal a musel ísť znovu ďalšie kolo hore a dole neupravenou zjazdovkou. To znamenalo, že sa prepadol až na 25. pozíciu s neuveriteľným sklamaním. Michal zase padol na poslednej prekážke, ale i tak do cieľa dobehol na peknom 10. mieste. Terka podobne ako Michal dobehla 10. za čo môže ďakovať svojím rýchlim burpees, kde predbehla minimálne 3 pretekárky. Dušan bohužiaľ spadol i na lezeckej stene aj na multi-monkey bare a prepadol sa tak na pekné 57. miesto. 

Slovensko-Českú výpravu môžeme určite zhodnotiť úspešne i keď nás mrzí, čo sa stalo Petrovi. Treba to však brať ako skúsenosť do ďalších Majstrovstiev sveta a pokúsiť sa vyhnúť takýmto situáciám."

výsledky Spartan Race - Majstrovstvá sveta v Tahoe 

Pretek v Koutoch, týždeň po Majstrovstvách sveta v Tahoe. Čo na to Extreme Obstacle Runners?

"Dňa 10.10.2015 (sobota) sa časť tímu vydala do Koutoch na preteky Super. Naše osadenie bolo tentoraz dosť preriedené kvôli pracovným záväzkom a množstvu maródov. Nakoniec sa nás zišlo len 9. To však nebránilo tomu, aby sme opäť urobili dobré meno tímu EOR. Ako obvykle prví štartovali muži o 9. ráno, teplota rozhodne nehriala, ale chalani nevyzerali, že by ich to malo nejako rozhodiť.
Na krásnej trati plnej kopcov a prekážok si nakoniec po víťazstvo dobehol Peter Žiška s náskokom pred Adamom Tóthom. Milo nás však prekvapilo 3. miesto Dušana Zapalača, ktorý bol prihlásený v tímoch, a teda na stupňoch víťazov za jednotlivcov ho vidieť nebolo. V prvej desiatke dobehol ešte Jakub Haviarik a Patrik Milata. Jurajovi Teplicovi to utieklo len o kúsok a obsadil pekné 11. miesto. Milan Linka bežal, ako v tú chvíľu vedel, ale bohužiaľ to stačilo na 72. miesto, to však dopomohlo k víťazstvu nášho tímu, ktorý s náskokom 55 minút zvíťazil.
Ako druhé sa na trať postavili dievčatá Terka a Blanka. Pre Terku to boli posledné "závodné" preteky a Blanka sa na štart postavila po dlhšej pauze a tak bola plná očakávania, ako to zase pôjde. Terke sa bohužiaľ nepodarilo skončiť na 1. mieste, na tohto ročnú majsterkyňu sveta v Spartan Race Zuzanu Kocumová nestačila, no aj tak obsadila nádherné 2. miesto. Blanka pri svojej premiére po dlhšej dobe istila krásne 4. miesto.
"

výsledky Spartan Race 2015 Kouty nad Desnou - Super

"V nedeľu sa konal posledný Beast v centrálnej EU tento rok a náš tím sa na ňom pravdaže musel zúčastniť. Ešte noc pred štartom sme dávali dokopy tím, ktorý by mal zase bez problémov získať prvenstvo. Peter a Michal išli single ako vždy. Do tímu nám ostali akurát Martin Zapalač, Jakub Haviarik, Patrik Milata a Ištván Muskat. Avšak Ištván musel bohužiaľ predčasne ukončiť preteky, kvôli osobným dôvodom a tak nášmu tímu chýbal jeden člen, bez ktorého nemohli byť vyhlásení.

Je to veľká škoda lebo sa chlapci naozaj snažili. Martin dokonca skončil celkovo na 3. mieste. Druhé a prvé miesto si zase rozdelili Michal s Peťom ako zvyčajne. Terka sa tento krát neumiestnila, pretože to ani nemala v pláne. Spolu so svojím manželom Honzíkom a ostatnými členmi Ďurim, Kalmim a Joszikom išli jej posledný rozlúčkový pretek po ktorom nás bohužiaľ opúšťa. My však veríme, že sa ešte pár pretekov zúčastní vo farbách EOR a bude nás sprevádzať či už na trati alebo mimo nej. "

výsledky Spartan Race 2015 Kouty nad Desnou - Beast

 

Pridať komentár:

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia