Kategórie
 
 
 
 
 

Report – 4. Štrbský SKI-ALP Test + Race 2018

Report – 4. Štrbský SKI-ALP Test + Race 2018

Druhá januárová sobota v roku 2018 sa na Štrbskom Plese niesla v znamení štvrtého ročníka testovania špičkovej skialpinistickej a zjazdovej výstroje popredných svetových značiek.

Štvrtý ročník testovania skialpovej výstroje na Štrbskom Plese spojenej s večernými pretekmi prilákal na svah veľké množstvo skialpových nadšencov. Tí mali možnosť vyskúšať naozaj široké spektrum produktov. Na testovanie boli k dispozícií produkty špičkových výrobcov skialpovej výstroje, konkrétne od značiek K2, Dynafit, Black Crows, La Sportiva, Movement, Black Diamond, Atomic a Salomon a skialpové topánky Scarpa, Dynafit a La Sportiva.

Fanúšikovia zjazdového lyžovania si tiež prišli na svoje. V stánkoch Salomon a Atomic mali možnosť testovať budúcoročné modely týchto značiek. Atraktívna ponuka testovacích produktov prilákala veľké množstvo záujemcov, ktorých bolo vyše 150.
Atmosféra na svahu bola aj napriek nie ideálnemu počasiu skvelá a značná časť účastníkov vyskúšala hneď niekoľko modelov lyží a plne využili ponuku testovacích produktov.

Podvečer sa konali tradičné večerné preteky s názvom „Sportrysy Fun Race“, so začiatkom o 16:30 a trasou od stanice lanovky k chate „Solisko“ a späť. Pretekov sa zúčastnilo 40 pretekárov. Víťazom mužskej kategórie sa stal Ján Matava s časom 27:51. Medzi ženami dominovala Laura Vnenčáková s časom 34:29. Pretekov sa zúčastnil aj majster európy a vicemajster sveta vo vodnom slalome Alexander Slafkovský, ktorý skončil na skvelom treťom mieste!!!

Výsledky muži:

Poradie Meno Čas
1 Ján Matava 27:51
2 Milan Wurst 28:42
3 Alexander Slafkovský 30:12

Kompletné výsledky muži.

Výsledky ženy:

Poradie Meno Čas
1 Laura Vnenčáková 34:29
2 Janka Gombolová 35:54
3 Zuzana Senčeková 38:33

Kompletné výsledky ženy.

Po pretekoch sme žrebovali bohatú tombolu na námestí MS 1970, do ktorej zástupcovia horeuvedených značiek. Hlavnou cenou boli lyže K2.

Ďakujeme všetkým zúčastneným za skvelú atmosféru a tešíme sa na budúci ročník :)

 

Pridať komentár:

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia