Kategórie
 
 
 
 
 

Recenzia - Ortovox Haute Route 2. časť

Recenzia - Ortovox Haute Route 2. časť

Prinášame Vám 2. časť recenzie na batoh od známej nemeckej značky ORTOVOX, konkrétne na produkt ORTOVOX Haute Route 32 od našej kolegyne.

Približne pred tromi mesiacmi bola v “sportrysáckom“ outdoorovom magazíne uverejnená recenzia na batoh ORTOVOX HAUTE ROUTE modelový rad 2015/16. V závere recenzie bol informatívne spomenutý najnovší modelový rad 2016/17, ktorý sa práve “čerstvo zahniezdil“ v e-shope a kamenných predajniach SPORTRYSY. Keďže som veľmi zvedavý tvor, ktorý spontánne “chňapne“ po každej inovácii, tak som sa rozhodla, že sa neuspokojím len s “obzeraním“ „superúžasného“ batohu. Ale rovno sa zahrám na “pokusného králika“, a vyskúšam ho...úprimne sa musím priznať, že v tomto prípade s veľkým entuziazmom :)

Počas troch mesiacov som batoh ORTOVOX HAUTE ROUTE 32 crazy orange testovala naozaj poctivo a intenzívne. Ako “cépečkár“,  som ho používala na každodenné cesty do a z práce, na nosenie bežných vecí dennej potreby + nejaké ľahšie či ťažšie nákupy do domácnosti. Počas voľných dní bol batoh “mojím rezervným šatníkom a špajzou“ na niekoľkohodinových potulkách po kopcoch, lesoch a lúkach. 

Ako prvú spomeniem váhu, ktorá je o 250g nižšia v porovnaní s predošlým modelovým radom 2015/16. Niekto si možno povie, že štvrť kila predsa nie je až taký závratný rozdiel. Ale “dlhodobí nosiči“ mi dajú isto za pravdu, že na chrbte po určitom čase citeľne zaváži každý gram. A taktiež budú so mnou súhlasiť aj v tom, že na nezaplatenie je kvalitný chrbtový systém, ktorý je v tomto prípade naozaj skvelý. Systém O-FLEX-FRAME je oproti predošlému modelovému radu trošku  tuhší, čo však vôbec nie je na škodu. Po správnom nastavení všetkých popruhov doslova núti držať vyrovnaný chrbát  a nekriviť sa na všetky svetové strany. Odvetrávanie je zatiaľ v pohode vďaka vystuženiu, ktoré udržiava strednú časť chrbta v určitej vzdialenosti, a ruksak nie je “nalepený““ na chrbát. Batoh je vyšší a štíhlejší, neobmedzuje ruky v pohybe dozadu. Prístup do hlavnej komory je opäť zozadu. Všetky priehradky a komôrky  sú si podobné s predošlou verziou. Podobné sú aj popruhy a úchyty na mačky, snežnice, lyže, snowboard, paličky, prilbu a hocičo iné.

Materiál batohu je mechanicky odolnejší. Pri výrobe bola použitá kombinácia dvojvrstvového nylonu s Cordurou®. Tak ako pri predošlom modeli, tak aj pri tomto “odpadá“ potreba externej pláštenky. Zipsy sú veľmi dobre utesnené zataveným gumeným lemom, a ruksak má zvnútra PU záter. Samozrejmosťou je kompatibilita s hydrovakom. Vývod na hadičku však už nie je označený žartovným piktogramom pohárika martini, ale len obyčajnou kvapkou... hmm, martini sa už asi minulo :) 

Najnovší modelový rad 2016/17 má v ponuke aj verziu ORTOVOX HAUTE ROUTE 30 S. To veľké S v názve znamená “SHORT“, čo je kratšia resp. nižšia verzia batohu určená pre drobnejšie postavy. A to nielen pre dámy, ale aj pre pánov napríklad vo farebnom prevedení night blue. Som veľmi rada, že tak ako pri predošlom modelovom rade, tak aj pri tomto som sa nesklamala, a moja investícia do batohu sa oplatila.

Jaroslava Filasová
SPORTRYSY TEAM

 

 

Pridať komentár:

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia