Kategórie
 
 
 
 
 

On CloudSurfer - bežte ako po oblakoch

On CloudSurfer - bežte ako po oblakoch

Bežecká obuv s unikátnou technológiou odpruženia - to je značka On. Presvedčte sa o výhodách obľúbeného tréningového modelu CloudSurfer v nasledujúcom článku. 

História a vývoj bežeckých topánok On začali v roku 2005, avšak najväčší pokrok bol zaznamenaný v roku 2010, keď sa spomínané topánky objavili na medzinárodných športových veľtrhoch a získali ocenenie za inovácie v športe. Za zrodom spomínaného produktu stojí trojica Švajčiarov na čele s niekoľko násobný svetový duatlonový šampión a víťazom Ironmanu Olivierom Bernhardom, inžinierom Federálneho inštitútu technológie v Zürichu Davidom Allemannom a Casparom Coppettim.

"Bežecké topánky do vzniku značky ON riešili len vertikálne odpruženie - čo sa deje s nohou pri vertikálnom dopade na zem. To pre mňa ako pre bežca nebolo dostačujúce. Keď beháte, neskáčete len na mieste (vertikálny dopad) ale súčasne sa hýbete dopredu (horizontálny pohyb). Vtedy som si uvedomil, že topánka by mala mať odpruženie, ktoré pohltí oboje typy síl - aj vertikálne aj horizontálne. Zároveň som však chcel pri odraze cítiť skutočnú zem, akoby som bežal bosý, nie nejaký umelý vankúš.”  Oliver Bernhard

Tak vznikol unikátny koncept bežeckej topánky, ktorá kĺbi odpruženie s prirodzeným behom.

Technológia

On ponúka obuv s vynikajúcim odvaľovaním, mäkkým tlmením s efektívnym odrazom zameraným na odpruženie

  • ide o systém, v ktorom nejde iba o skákanie hore – dolu, ale aj o efektívny pohyb vpred, čiže o systém, ktorý absorbuje vertikálne aj horizontálne sily
  • odpruženie mizne vo chvíli, keď sa bežec znova odrazí
  • princíp sa približuje behu naboso
  • chráni šľachy, kĺby, pôsobí prevenčne voči klasickým bežeckým zraneniam

Model On CloudSurfer

Obľúbený, ľahký model On CloudSurfer s vynikajúcim tlmením  a oporou pre raketový odraz. Vhodný na tréningy aj na preteky na tvrdom povrchu v tempe 4-5 min/km. Vyrovnáva každý krok, pričom posilňuje klenbové svalstvo. Vhodný je predovšetkým pre bežcov s neutrálnym bežeckým štýlom, ako aj s pronáciou a supináciou.
Hlavným cieľom je zabezpečiť tlmenie a zároveň pevný odraz. K splneniu tohto cieľa môžeme ďakovať podrážke tvorenej z gumových obláčikov, ktoré sa pri dopade zmršťujú. Ide o unikátnu technológiu  CloudTec® z kaučukovej zmesi, ktorá zaručuje dlhšiu životnosť vďaka menšiemu opotrebeniu. Na podrážke sa nachádza 13 vzduchových obláčikov s hrúbkou 7 mm. Efektívny odraz zabezpečuje aj vďaka vložke SpeedBoard zalisovanej do časti podrážky z EVA materiálu, ktorá dáva podrážke patričnú torznú pevnosť, životnosť, výkon a optimálny komfort. 

Zvršok : 

  • vrchný materiál z ľahkého mikrovlákna
  • 3D - Air – Mesh (max. priedušnosť a chladenie)
  • Podšívka – Smart Foam  (sieťovina prispôsobujúca sa nohe, poskytuje pohodlie a kontrolu vlhkosti)
  • Perforovaný jazyk – výborný pri priedušnosti
  • pásik na päte z nylonovej tkaniny pomáha pri rýchlom obúvaní
  • reflexný pásik na päte

Neváhajte, vyberte si farbu a zažite skvelý pocit z behu vďaka bežeckej obuvi On CloudSurfer.

Tím Sportrysy.sk

 

Pridať komentár:

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia