Kategórie
 
 
 
 
 

Freeride Camps by Mountain Addiction - Discover Freeride

Freeride Camps by Mountain Addiction - Discover Freeride

Do hôr už dorazila zima a my veríme, že táto bude výnimočná. Možno práve Vás zaujme koncept freeride camps, s ktorým vyskúšate možnosti lyžovania mimo upravených a preplnených zjazdoviek.

Prvý z trojice kempov Discover freeride (od 22.-24. januára 2016) je dizajnovaný pre zdatných zjazdovkových lyžiarov, ktorí majú záujem naučiť sa lyžovať vo voľnom teréne (off-piste, freeride). Takže na kemp Discover freeride už prichádzate ako obratný lyžiar s dobrými paralelnými oblúkmi na červených zjazdovkách.

Prvá časť kempu Discover freeride je zameraná na lyžovanie na zjazdovke a zlepšenie samotnej techniky jazdy profesionálnym inštruktorom lyžovania. Tým vytvoríme úvod do freeride lyžovania. 

Ďalším krokom je už lyžovanie vo voľnom teréne. Prvý kontakt s neupravovanými terénom, rôzne druhy snehu, prvé pády. Aj tie patria k freeriderom. Stačí niekoľko tipov, cvičení a zistíte aký úžasný dokáže byť freeride. Prvý deň kempu ukončíme večernou video analýzou.

Ďalšou časťou Discover off-piste kempu je bezpečnosť v horskom a lavínovom teréne. Naučíte sa pracovať s lavínovým vyhľadávačom, sondou a lavínovou lopatkou. Horský vodca Vám ukáže ako pracovať s informáciami o aktuálnej lavínovej situácii, ktorú denne vydáva Stredisko lavínovej prevencie HZS.

Súčasťou kempu Discover freeride bude aj testovanie lyží K2.

Celý kemp bude pod vedením medzinárodného horského vodcu IVBV-UIAGM-IFMGA a profesionálneho inštruktora lyžovania triedy B.

Discover off-piste camp Vám zdokonalí:
techniku lyžovania na zjazdovke,
techniku lyžovania vo voľnom teréne,
technické a taktické schonosti jazdy v rôznych druhoch snehu a terénu,
bezpečnosť v horskom a lavínovom teréne,
lyžiarske sebavedomie a pocit z jazdy.

Viac info: Freeride Camps by Mountain Addiction

 

 

Pridať komentár:

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia