Kategórie
 
 
 
 
 

Voskovanie materiálu G-1000

28. február 2019
Voskovanie materiálu G-1000

Naši zamestnanci sa koncom februára zúčastnili školenia značky Fjällräven - WAX MASTER 2019,  zameraného na voskovanie materiálu G1000. ​O tom čo sa dozvedeli a ako to tam vyzeralo sa dozviete v nasledujúcom článku. Pripájame zároveň niekoľko informácií o materiále G-1000 a možnosti jeho voskovania v  predajniach Sportrysy.

 

Školenie sa odohrávalo v mestečku Grainau, asi sedem kilometrov od známeho Garmisch-Partenkirchenu v Nemecku.

Nad mestečkom Grainau sa nachádza najvyšší vrch Zugspitze nazývaný aj TOP of Germany, na ktorý sa dá dostať lanovkou od Eibsee.  Nám to pripomínalo náš Lomnický štít, pretože na vrchole je nádherná budova vyhliadky s reštauráciou. 

Takto vyzerala školiaca miestnosť a náš slovenský tím. 

 

Zisťovali sme jednotlivé typy postáv.

Príprava na voskovanie. 

Voskovanie prebiehalo pomocou fénu a horáku. Hneď sme skúšali aj vodeodolnosť.

Uistili sme sa, ze všetko čo sme vedeli robíme správne a dostali sme aj takéto certifikáty.   

 

Pridávame niekoľko informácií k materiálu G1000

Voskom Greenland Wax si môžete prispôsobiť Váš odev G-1000 rozličným poveternostným podmienkam a aktivitám v domácnosti alebo v teréne. Pri väčšom množstve vosku odev zvyšuje odolnosť voči vode a vetru, nie je však nepremokavý. Predlžuje sa tým tiež životnosť oblečenia. Pri menšom množstve vosku je odev chladnejší a poskytuje maximálnu priedušnosť. Ak chcete vosk odstrániť, vyperte odev pri teplote 40 stupňov.

Materiál G-1000 je vhodný na outdoorové aktivity v lete aj v zime. Husto tkaná látka zložená zo 65% polyesteru a 35% bavlny je od výroby naimpregnovaná voskom Greenland Wax. Vďaka tejto kombinácií je materiál G-1000 extrémne trvanlivý, priedušný a odolný voči vetru a čiastočne aj vode.

G-1000 je tiež odolný voči prepichnutiu hmyzom a ochráni Vás pred slnečným UV-A a UV-B žiarením. Ideálny na objavovanie úžasnej prírody bez akýchkoľvek obmedzení.

G-1000 sa vyrába v štyroch verziach. Všetky zdieľajúvýhody materiálu G-1000, ale každá má zároveň svoje špecifické vlastnosti.

G-1000 Original – Trvanlivý originál
G-1000 Silent – Tichý a mäkký
G-1000 Lite – Ľahký a chladivý
G-1000 Eco – Ešte ekologickejšia voľba
G-1000 HeavyDuty – Extrémne pevná látka

Ako voskovať:

1 - Naneste tenkú, rovnomernú vrstvu vosku Greenland Wax na látku. Hrubšiu vrstvu naneste na plecia, kolená a iné exponované miesta.

2 – Roztopte vosk do látky pomocou sušiča na vlasy alebo starej žehličky (žehličku pred použitím na inom oblečení dôkladne vyčistite).

3 – Ak ste v prírode, môžete odev podržať v bezpečnej vzdialenosti od stabilného plameňa Vašej kempingovej kuchyne. Dávajte pozor, aby ste látku nespálili a do odevu nevkladajte ruky, alebo ramená.

Ak by ste sa chceli poradiť ohľadom voskovania alebo si nechať navoskovať váš obľúbený produkt z materiálu G-1000, môžete sa zastaviť v našich predajniach Sportrysy, kde sa nachádzajú naše voskovacie stanice s vyškolením personálom.

Cena voskovania je 10 EUR.

Jaroslava Filasová & Michal Kriššák

SPORTRYSY TEAM

 

Pridať komentár:

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia