Kategórie
 
 
 
 
 

Fjällräven - Bergtagen

27. november 2017
Fjällräven - Bergtagen

Spoločnosť Fjällräven uviedla v tomto roku na trh nový prémiový rad odevov. Inšpiráciou pre pomenovanie sa stal skoro zabudnutý švédsky výraz – Bergtagen. Kedysi dávno sa používal na označenie ľudí, ktorých “uniesli duchovia hôr“. Títo ľudia boli totiž po návrate povahovo úplne zmenení. Spoznávacím znamením celej kolekcie Bergtagen je logo zlatej líšky.

Zakladateľ spoločnosti Ake Nordin čestným vyznamenaním s týmto logom osobne ocenil vybrané osobnosti, ktoré prispeli nápadmi a skúsenosťami pri rozvoji značky Fjällräven.Na vývoji kolekcie Bergtagen sa podieľali aj niekoľkí medzinárodne certifikovaní horskí vodcovia, ktorí testovali odevy priamo v teréne. Jedným z nich je švédsky vodca IFMGA Stefan Palm, ktorý spolupracoval na vývoji od začiatku. Kolekcia Bergtagen sa skladá zo štyroch vrstiev, z ktorých každá má svoju vlastnú jedinečnú funkciu.

BASE LAYER – základná vrstva. Vrstva prichádzajúca do priameho styku z pokožkou. Je vyrobená z rôznych zmesí jemnej merino vlny prémiovej kvality s kontrolovaným pôvodom. Pri výrobe Fjällräven spolupracoval s nórskou spoločnosťou Aclima AS, ktorá je lídrom v nórskom odevnom priemysle od roku 1939.

 

WORK LAYER – pracovná vrstva. Hlavným materiálom je G-1000® Lite Eco. Na exponovaných miestach ako sú lakte, spodná časť chrbta, kolená a spodky nohavíc bol použitý materiál Corylon® (zmes polyamidu a aramidových vlákien) kvôli zvýšenej mechanickej odolnosti. Odevy majú podlepené švy, aby nepoškodzovali trením ostatné spodné vrstvy. Bundy i nohavice sú vybavené pasívnym bezpečnostným systémom RECCO®.

 

SHELL LAYER – ochranná vrstva. Táto vrstva je vyrobená z trojvrstvového strečového materiálu Eco-Shell z čiastočne recyklovaného polyesteru s impregnáciou bez PFC (fluorokarbónov). Na lakťoch, kolenách a spodkoch nohavíc sa nachádzajú odolné výstuhy z materiálu Corylon®. Bundy a nohavice disponujú pasívnym bezpečnostným systémom RECCO®.

 

INSULATION LAYER – izolačná vrstva. Osvedčená izolačná výplň G-Loft®Supreme pozostávajúca zo 100% polyesteru poskytuje vynikajúci tepelný komfort pri “mínusových teplotách“ aj napriek svojej nízkej hmotnosti. Vrchným materiálom odevov je Pertex®, ktorý je vetru a vodeodolný. Pri výrobe bol použitý 100% recyklovaný polyester.

Vzájomná kombinácia týchto vrstiev poskytuje svojmu nositeľovi maximálnu funkčnosť a komfort počas pohybu vo vysokohorskom prostredí. Pri výrobe boli využité najmodernejšie materiály a technológie s dôrazom na ekologický postup výroby. Samozrejmosťou je precíznosť vypracovania jednotlivých detailov.

 

Jaroslava Filasová
SPORTRYSY TEAM

 

 

Pridať komentár:

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia